Betong Norge bidrar til kompetanseheving i byggenæringen

Omlag 20 personer deltok på U5-kurs i montasjeteknikk på Olavsgård, den siste uka i mai 2024.

Denne uken arrangerte vi kurs for personell som arbeider med daglig montasje, med fokus på å sikre trygge og effektive arbeidsmetoder.

Kurset er designet for montasjeledere, formenn og baser som har eller er tiltenkt lederroller i byggebransjen og er ment for å forebygge arbeidsulykker. Fagsjef Thomas Bø i Betong Norge understreker viktigheten av kurset for å øke kompetansen i bransjen.  

- Vi ser et økende behov for å sikre at de som har ansvarsroller i montasjearbeid har den nødvendige kompetansen. Dette kurset er utviklet for å møte kriteriene satt for ledende roller i henhold til NS-EN 13670, sier Bø. 

Grundig opplæring og eksamen

Kurset varte i syv dager med avsluttende eksamen, ved kombinasjon av e-læring har man kortet ned antall fysiske oppmøtedager.  

- Ved å tilby en kombinasjon av e-læring og praktisk opplæring, gir vi deltakerne fleksibilitet til å forberede seg i forkant. Dette gjør at vi kan gjennomføre den intensive samlingen innenfor en arbeidsuke, forklarer kursrådgiver i Betong Norge, Nini Mollatt. 

Bredt samarbeid i industrien

Det er viktig med et bredt samarbeid i industrien, derfor ble kurset (i tillegg til interne ressurser) holdt av eksperter fra ledende selskaper i bransjen, inkludert Heidelberg Material Prefab AS, Con-Form AS, Spenncon AS, NHO Byggenæringen, Mapei AS, Norsk Spennbetong AS og Aak Safety AS.  

- Samarbeidet med disse aktørene sikrer at innholdet i kurset er relevant og oppdatert, noe som gir deltakerne den beste læringsopplevelsen, påpeker Mollatt. 

Fagsjef Thomas Bø understreker at formålet med kurset er å sikre både høy kvalitet og sikkerhet i montasjearbeidet. 

- Montasjearbeid med betongelementer er komplekst og krever både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter. Ved å gjennomføre dette kurset kan vi være trygge på at våre ledere og formenn har det nødvendige teorigrunnlaget til å utføre arbeidet på en sikker og effektiv måte, fortsetter Bø. 

Teori møter praksis

Dag tre av kurset ble gjennomført med praktisk fallsikring hvor deltagerne fikk sette teorien ut i praksis. Her kan man se hvordan dette ble utført:

Vi øver på klatre med fallsikring.

Vi øver på å henge i fallsikring.

 

For å motta kompetansebevis må deltakerne bestå ekseman og dokumentere tilstrekkelig formalkompetanse og praksis.

- Kompetansebeviset er viktig dokumentasjon som bekrefter at deltakerne har de nødvendige kvalifikasjonene til å påta seg lederroller i montasjearbeid, avslutter Mollatt. 

Betong Norge arrangerer andre kompetansegivende kurs innen plasstøpt betong (U3 kurset) og betongproduksjon (A-kursene). Se mer i vår kurskalender her.

 

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: